EC-TEC

EC-TEC

Conceptul de acţionare de la Festool

EC-TEC = Mai multă putere + inteligenţă + durată de viaţă utilă

Un sprinter dispune de o forţă rapidă inedită, un maratonist de rezistenţă uimitoare şi un aruncător de greutate de rezerve enorme de forţă. Principalul aspect pe care îl au cu toţii în comun îl constituie nivelul excepţional de pregătire în domeniul lor de activitate.

Exact după acest principiu funcţionează conceptul de acţionare EC-TEC dezvoltat special de Festool. Concret, aceasta înseamnă:

 

Extrem de durabil

Conceptul de acţionare EC-TEC este sinonim pentru generarea unei cantităţi extraordinare de putere cu un consum minim de energie. Motorul EC-TEC funcţionează fără uzură, fără perii de cărbune şi nu necesită întreţinere curentă, fiind extrem de robust.
EC-TEC durabil
EC-TEC robust

Extrem de robust

EC-TEC funcţionează cu monitorizare permanentă a tuturor parametrilor importanţi precum temperatura şi turaţia. Dacă accesoriul de lucru se apropie de un domeniu critic, EC-TEC micşorează automat alimentarea electrică şi puterea în vederea protecţiei acestuia.

Sistem inteligent de comandă a acţionării

12 poli magnetici se mişcă în corelaţie cu sistemul de senzori integrat într-un spaţiu foarte îngust în rotorul aflat la interior, informează în orice moment asupra stării actuale a rotorului şi garantează astfel centricitatea uniformă a rulajului motorului şi o reglare precisă a turaţiei. 
Sistemul de comandă a acţionării EC-TEC
Configurarea constructivă a motoarelor EC-TEC Festool

Configurare constructivă individuală a motoarelor

EC-TEC este sinonim pentru eficienţă şi productivitate, durată de serviciu şi fiabilitate maximă. Corespunzător acestei filosofii, Festool apelează la EC-TEC numai acolo unde chiar aduce un beneficiu real pentru client. De exemplu la maşinile de găurit şi înşurubat cu acumulatori din seria T şi C (fără CXS), din seria QUADRILL şi QUADRIVE, ca sistem de acţionare a ferăstraielor pendulare CARVEX PS 420, precum şi la ciocanul rotopercutor cu acumulator BHC 18.

Utilizare optimă a energiei

EC-TEC asigură nu numai performanţe maxime, ci şi gândeşte. Printr-o parte electronică de putere specială, care pune întotdeauna la dispoziţie numai atâta energie câtă necesită situaţia de lucru respectivă, care economiseşte concomitent energie şi permite, implicit, o putere semnificativ mai mare dintr-o încărcare a acumulatorului. 
Utilizarea EC-TEC a energiei