Scula cea mai valoroasă –
degetele dumneavoastră.

Noua tehnologie SawStop reduce riscul de rănire gravă prin tăiere.


Trasaţi cu un creion o linie. Descărcaţi sculele din autovehicul. Ridicaţi un şurub de pe podea. La câte degete puteţi să renunţaţi? Riscul de rănire gravă prin tăiere este redus. În timp ce vă concentraţi la munca dumneavoastră, noi avem grijă să protejăm sculele cele mai valoroase – degetele dumneavoastră.
Spre catalogul de produse

Un deget nu poate fi cumpărat. Valoarea aurului! O invenţie grozavă!

Asta spun utilizatorii care au experimentat live tehnologia SawStop.

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

Riscul de rănire gravă prin tăiere este redus.


Iată cum funcţionează!

 • Tehnologia inteligentă SawStop integrată în ferăstraiele circulare cu masă reduce riscul de rănire gravă prin tăiere.

 • Componenta principală a tehnologiei este un cartuş care propulsează cu ajutorul unui arc un bloc de aluminiu în pânza de ferăstrău în cazul în care pe parcursul funcţionării aceasta intră în contact cu pielea utilizatorului.

 • Pânza de ferăstrău se opreşte în 5 milisecunde şi se retrage din zona periculoasă în masa maşinii. Astfel se evită rănirile prin tăiere.

 • Blocul electronic inteligent din sistemul de comandă SawStop monitorizează permanent starea de funcţionare a întregului sistem. Starea de funcţionare actuală a ferăstrăului circular cu masă poate fi vizualizată cu uşurinţă pe afişajul optic. Atunci când LED-ul verde se aprinde înseamnă că tehnologia SawStop este gata de utilizare.

 • Pentru a preveni declanşarea accidentală, trebuie verificată în prealabil conductibilitatea materialului de tăiat, cu pânza de ferăstrău în stare de repaus. Aprinderea LED-ului roşu indică faptul că mecanismul este activ. Trebuie luată în calcul o declanşare. Tehnologia SawStop poate fi deconectată la cerere. Dacă acest lucru este necesar, tehnologia trebuie dezactivată înainte de fiecare nouă operaţiune de tăiere.

 • Dacă s-a produs o declanşare, ferăstrăul este din nou gata de utilizare prin câteva manevre. Sunt necesare doar un cartuş nou şi o pânză de ferăstrău nouă: Deschideţi capacul, desfaceţi pânza de ferăstrău împreună cu cartuşul, înlocuiţi-le şi gata. La final, sistemul verifică montarea corectă a componentelor. Vă puteţi continua lucrul imediat ce LED-ul se aprinde permanent în verde.

Totul a început într-o şură din Statele Unite ale Americii –

Dezvoltarea tehnologiei SawStop.


Tehnologia SawStop a fost proiectată iniţial de dr. Steve Gass, care, bazându-se pe aceasta, a înfiinţat compania SawStop – un producător american de top de ferăstraie circulare staţionare cu masă. Din iulie 2017, compania americană face complet parte din grupul TTS ca filială şi societate independentă. SawStop LLC furnizează în continuare ferăstraie cu masă de înaltă calitate pe piaţa americană, …

Protejarea sănătăţii dumneavoastră –

Motivaţia proiectanţilor noştri.

La Festool, calitatea net superioară a produselor şi protejarea sănătăţii dumneavoastră sunt doi factori motivatori importanţi din cadrul proceselor de proiectare. Sub aceste criterii verificăm toate inovaţiile şi evaluăm utilizarea noilor tehnologii pentru a ne asigura că ziua dumneavoastră obişnuită de lucru va fi mai uşoară, mai eficientă şi mai sigură. În să dumneavoastră trebuie să vă puteţi baza pe sculele Festool şi în viitor – de aceea, inginerii noştri creează chiar acum inovaţii tehnice pentru sculele dumneavoastră de mâine.

 • Mediu de lucru sănătos în cadrul sistemului.

  Să milităm împotriva prafului.

  Lucru în condiţii sănătoase, precis şi cu economie de timp. Festool oferă pentru fiecare aplicaţie, clasă de pulberi şi fiecare loc de muncă o conexiune fără compromisuri între aspiratorul mobil şi sculă. Rezultatul: Protejarea simplă şi eficientă a sănătăţii în orice situaţie, printr-un sistem perfect adaptat condiţiilor de lucru.